Werving en selectie

Op zoek naar de ideale kandidaat? Of je nu op zoek bent naar tijdelijke vervanging van een medewerker bijvoorbeeld bij ziekte of zwangerschapsverlof, of je zoekt de beste pedagogisch medewerker, vestigingsmanager of een nieuwe directeur, KEKZ gaat graag samen met jou op zoek.

Altijd de juiste kandidaat

Als je kiest voor werving en selectie, dan verzorgt KEKZ het volledige proces van het aantrekken, selecteren en aanstellen van een geschikte kandidaat voor een functie.

KEKZ gaat direct aan de slag om ervoor te zorgen dat de vacature vervuld wordt door een bekwame en toegewijde medewerker. De geselecteerde medewerker komt vervolgens direct bij jou in dienst.

Wat houdt werving en selectie door KEKZ in?

  • Stap 1: uitgebreide intake, waarbij de klant aangeeft welke functie er ingevuld moet worden, hoe de ideale kandidaat eruit ziet en welke verwachtingen er zijn met betrekking tot arbeidsvoorwaarden. Ook bespreken we de vacaturetekst en passen hem waar nodig aan.
  • Stap 2: KEKZ gaat op basis van de intake aan de slag. Om de ideale kandidaat te vinden gebruiken we een breed scala aan wervingskanalen. We benaderen ons uitgebreide netwerk in de kinderopvang, zetten job search engines in, maar ook onze eigen website en social media.
  • Stap 3: KEKZ maakt uit de kandidaten een eerste selectie. Met deze kandidaten gaan we in gesprek. Dat doen we op basis van een sollicitatieformulier, waarin we onderwerpen die voor de klant belangrijk zijn verwerken.
  • Stap 4: KEKZ stelt een selectie van maximaal drie kandidaten aan de klant voor. Deze selectie spreken we samen door, waarna gesprekken bij de klant worden ingepland. Desgewenst is een medewerker van KEKZ bij deze gesprekken aanwezig.
  • Stap 5: als de ideale kandidaat gevonden is, zorgt KEKZ voor afstemming van de arbeidsvoorwaarden en voor een referentiecheck. Als alle voorwaarden door beide partijen akkoord zijn bevonden, dragen wij de kandidaat aan de klant over voor het afronden van het proces (o.a. opstellen contract en aanvraag VOG), waarna de kandidaat in dienst treedt.

Wat kost werving en selectie?

De vergoeding die KEKZ vraagt voor de werving en selectie is gebaseerd op een percentage van het jaarsalaris van de kandidaat en afhankelijk van het type functie.

Waarom kiezen voor KEKZ?

  • KEKZ ondersteunt het volledige wervingsproces tot en met het voorstellen van één of meerdere kandidaten. Dat scheelt jou enorm veel tijd.
  • KEKZ heeft een groot netwerk binnen de kinderopvang. Wij zijn specialist in het werven en selecteren van kandidaten in deze sector.
  • KEKZ maakt gebruik van verschillende media om mogelijke kandidaten te vinden: job search engines als monsterboard, de eigen website en die van de klant, maar ook social media als LinkedIn, Twitter en Facebook. Dat zorgt voor optimale zichtbaarheid van vacatures.
  • KEKZ medewerkers hebben een persoonlijke benadering, werkwijze en het resultaat: zij gaan op zoek naar de beste kandidaat voor de klant en zorgen voor een arbeidsvoorwaardenpakket dat aansluit bij de wensen van de klant.

Wil je meer informatie over werving en selectie, neem dan contact met ons op of mail naar Monique@kekz.nl