Workshop gastvrijheid

Belangrijk bericht: we kunnen onze trainingen op dit moment vanwege het coronavirus niet op onze trainingslocatie geven, maar digitaal hebben we volop mogelijkheden. Heb je interesse in een digitale training of workshop? Laat het ons dan weten door een email te sturen naar mailons@kekz.nl of te bellen naar 070 205 57 68.

Gastvrijheid is een begrip in de dienstverlenende sector en wordt omschreven als ‘het geheel van activiteiten die samenhangen met het professioneel ontvangen van gasten’. Ook binnen onderwijs en kinderopvang is gastvrijheid een belangrijk thema. Maar hoe doe je dat, gastvrij zijn binnen een IKC, basisschool of kinderopvang locatie? En wat heb je binnen je organisatie en je team nodig om gastvrij te kunnen zijn?

Inhoud van de workshop

Tijdens de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is gastvrijheid en waarom is het belangrijk?
  • De ouder als gast, wat betekent dat?
  • Hoe verplaats je je in je gasten?

Hoe benader je gasten tijdens verschillende contactmomenten:

  • Rondleiding
  • Breng- en haalmoment
  • Oudergesprekken
  • Schriftelijke communicatie (website, social media, email, ouder app)

Duur van de workshop

De workshop duurt 2,5 uur en bevat verschillende oefeningen, waaronder een rollenspel.

Voor wie is de workshop?

Dit is een perfecte workshop voor leerkrachten en directie van een basisschool of IKC en vestigingsmanagers en pedagogisch medewerkers van een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang die op een interactieve manier meer willen leren over gastvrijheid.

Wat kost de workshop?

De kosten voor deze workshop bedragen € 695,- exclusief BTW.

De workshop wordt verzorgd door Marieke Effting, directeur van KEKZ en specialist op het gebied van verkoop, marketing en communicatie binnen onderwijs en kinderopvang, en door Jessica Fuchs, management assistente van KEKZ én theater regisseur en (trainings)actrice.

Meer informatie?

Heb je interesse in deze of een andere workshop of training? Neem dan contact op met ons via jessica@kekz.nl of bel 070-2055768