Besteed je werving en selectie uit aan KEKZ

Ben je dringend op zoek naar locatiemanagers, HR-adviseurs of stafmedewerkers en zoek je een werving en selectiebureau met een groot netwerk? Of zoek je een nieuwe directeur-bestuurder en wil je een uitgebreide procedure opstarten bij een ervaren bureau? Of ben je op zoek naar iemand die pakkende vacatureteksten voor je kan schrijven?

Met werving en selectie altijd de juiste kandidaat

Als je kiest voor werving en selectie, dan verzorgt KEKZ het volledige proces van het aantrekken, selecteren en aanstellen van een geschikte kandidaat voor een functie. Of het nu gaat om staf- en managementfuncties of om andere functies, wij zoeken de juiste kandidaat voor jouw organisatie. Een medewerker die bij je organisatie past. De geselecteerde medewerker komt vervolgens direct bij jou in dienst.

Liever detachering? Ook dat kan, kijk dan op onze detacheringspagina.

Wat houdt werving en selectie door KEKZ in?

Uitgebreide intake, waarbij jij aangeeft welke functie ingevuld moet worden, hoe de ideale kandidaat eruitziet en welke verwachtingen er zijn met betrekking tot arbeidsvoorwaarden. Ook bespreken we de vacaturetekst en passen hem aan waar nodig is.

Een goede vacaturetekst geeft een helder beeld van de functie-inhoud en -eisen, de arbeidsvoorwaarden en de organisatiecultuur. De tekst moet niet alleen helder, maar ook wervend zijn. Een wervende vacaturetekst pakt de aandacht van potentiële kandidaten, houdt die vast en zorgt ervoor dat de juiste kandidaten reageren. KEKZ schrijft, gebaseerd op de profielomschrijving en het intakegesprek, een heldere en wervende vacaturetekst en bespreekt die met de opdrachtgever. Na akkoord zet KEKZ de vacature uit. Om de ideale kandidaat te vinden voor de staf- en managementfunctie van jouw kinderopvang, gebruiken we een breed scala aan wervingskanalen. We zetten job search engines in, ons eigen uitgebreide netwerk in de kinderopvang, maar ook onze website en social media.

De beste kandidaten vind je niet zomaar, daar moet je naar op zoek. Wij weten dat de ideale kandidaat voor een functie zich niet altijd spontaan meldt voor een vacature. Daarom zetten we vacatures niet alleen uit binnen ons eigen netwerk, maar gaan onze recruiters ook actief op zoek naar kandidaten die mogelijk op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

Met deze combinatie van werving en search bereiken we een maximaal aantal mogelijk geschikte kandidaten voor jouw staf- en/of managementfunctie binnen de kinderopvang.

KEKZ zorgt voor een eerste selectie en nodigt mogelijk geschikte kandidaten uit voor een kennismakingsgesprek. In het kennismakingsgesprek toetsen we of een kandidaat op functioneel, maar vooral ook op persoonlijk niveau bij jouw organisatie past.

KEKZ stelt, naar aanleiding van deze gesprekken, geschikte kandidaten aan je voor. Deze kandidaten spreken we samen door, waarna we eventuele vervolggesprekken bij jouw organisatie inplannen. Desgewenst kan KEKZ ook bij deze gesprekken aanwezig zijn.

Als KEKZ de ideale kandidaat voor een functie vindt en beide partijen zijn akkoord met alle voorwaarden, draagt KEKZ de kandidaat aan jou over. Daarna kan jouw organisatie het proces afronden (o.a. afstemmen arbeidsvoorwaarden, opstellen contract en aanvraag VOG) en treedt de kandidaat bij jouw organisatie in dienst.

Neem voor meer informatie en mogelijkheden over werving en selectie of executive search contact met ons op via mailons@kekz.nl of 070-2055768.

Daarom kiezen voor KEKZ

  • KEKZ ondersteunt het volledige wervingsproces tot en met het voorstellen van één of meerdere kandidaten. Dat scheelt jou enorm veel tijd.
  • KEKZ heeft een groot netwerk binnen de kinderopvang. Wij zijn specialist in het werven en selecteren van kandidaten in deze sector.
  • KEKZ maakt gebruik van verschillende media om mogelijke kandidaten te vinden: van job search engines tot en met social media. Dat zorgt voor optimale zichtbaarheid van vacatures.
  • KEKZ-medewerkers hebben een persoonlijke benadering en werkwijze. Het resultaat? Zij gaan op zoek naar de beste kandidaat en zorgen voor een arbeidsvoorwaardenpakket dat aansluit bij de wensen van de klant.

Wat kost werving en selectie?

De vergoeding die KEKZ vraagt voor werving en selectie is gebaseerd op een percentage van het jaarsalaris van de kandidaat en afhankelijk van het type functie.

Interesse? Neem contact met ons op via e-mail mailons@kekz.nl of bel naar 070-2055768.