IKK advies

Sinds 1 januari 2018 is de wet IKK van kracht. Binnen deze wet werden gefaseerd 21 maatregelen voor innovatie en een betere kwaliteit in kinderopvang geïmplementeerd. Terecht, want stilstaan is nooit een optie en kwaliteitsverbetering in kinderopvang is dat altijd!

Pedagogisch gezien is met alles rekening gehouden. Maar hoe haalbaar zijn deze maatregelen en wat houden ze financieel in voor uw kinderopvanglocatie(s)? Met name bij het opvangen van baby’s treedt een hoge kostenpost op omdat de beroepskracht-kind ratio van 1 op 4 naar 1 op 3 gaat. Deze maatregel is ingegaan op 1 januari 2019. Dat betekent dat je de komende maanden inzicht moet krijgen in de kosten die de nieuwe BKR met zich meebrengt, zodat je op tijd oplossingen kunt implementeren.

De nieuwe BKR is per januari 2019 in gegaan. Een maatregel die een enorme impact op jouw kosten kan hebben gehad. Twijfel je nog over jouw optimale groepsindeling en of je wel helemaal voldoet aan de huidige BKR?

Heb je al antwoord op de volgende vragen:

-hoeveel slaapgelegenheid is er nu?
-Hoeveel vierkante meters zijn er nu beschikbaar, binnen en buiten?
-Kan je uitbreiden binnen de bestaande ruimte of ergens anders?
-Welke vergunningen zijn er?

  • Ga op zoek naar extra ruimte en zorg voor optimale leeftijdsindeling
  • Breng in kaart welke kosten je moet maken voor aanpassingen van vergunningen, voor mogelijke verbouwing, verhuizing en/of herinrichting
  • Neem alvast een stelpost op in de begroting voor eventuele facilitaire wijzigingen

Heb je hulp nodig bij het in kaart brengen van de benodigde kosten en vervolg acties? Vraag dan een IKK advies gesprek aan met Marieke Effting via 070-2055768 of mailons@kekz.nl

Neem gerust ook contact op bij andere IKK gerelateerde vragen die niet direct met de BKR te maken hebben.

Volg ons op Instagram!