KEKZ executive search

KEKZ is specialist in werving en selectie en detachering van strategische staf- en managementfuncties. Bij iedere opdracht die we krijgen, gaan we zorgvuldig en in goed overleg met de opdrachtgever op zoek naar de juiste kandidaat.

“Wij horen vaak van onze opdrachtgevers en kandidaten dat die persoonlijke benadering ons anders maakt dan anderen”

Altijd de juiste match

Wij zijn pas tevreden als zowel de opdrachtgever als de kandidaat het gevoel hebben dat er een match is.

Onze recruiters hebben hun sporen verdiend in het vak. Ze hebben jarenlange ervaring met werving, search en P&O-gerelateerde werkzaamheden in verschillende sectoren en hebben een breed netwerk. Zij zetten hun netwerk en ervaring met veel plezier en overtuiging in bij grote en kleine kinderopvang- en onderwijsorganisaties.

Bij KEKZ willen we graag een bijdrage leveren aan de doelstellingen van de organisaties waaraan we ons verbinden. Die verbinding is belangrijk voor ons. KEKZ-mensen zijn mensen die naast de opdrachtgever staan, die heel snel leren hoe de organisatie werkt, welke visie, doelstellingen en ambities de organisatie heeft en welke ondersteuning nodig is. Wij zijn oprecht geïnteresseerd in de organisaties en de mensen voor en met wie we werken.

Die persoonlijke aanpak is ook kenmerkend voor onze executive search activiteiten. We horen vaak van opdrachtgevers en kandidaten dat die persoonlijke benadering ons anders maakt dan anderen. Dat, en een ongelooflijke gedrevenheid om elke opdracht met een positief resultaat af te ronden. Daar zijn we trots op.

We hebben ons eigen bestand met mogelijke kandidaten voor verschillende functies en breiden dit bestand dagelijks uit met potentiële topkandidaten. Onze kandidaten zijn geen namen met een CV, het zijn mensen die we kennen, van wie we weten naar welke uitdaging ze op zoek zijn en wat ze belangrijk vinden in een toekomstige baan. We weten niet alleen wat kandidaten gedaan hebben en wat ze kunnen, maar ook wat hun ambities en persoonlijke drijfveren zijn. Zo vinden we kandidaten die niet alleen op basis van hun CV passen bij een vacature, maar waarvan we weten dat ze als persoon ook passen binnen de organisatie van de opdrachtgever.

Wanneer we een opdracht krijgen, gaan we natuurlijk eerst op zoek naar passende kandidaten in ons eigen kandidatenbestand. Daarnaast gaan we ook direct op zoek naar mogelijke andere kandidaten via LinkedIn en andere sociale media. Zo zorgen we voor een complete lijst met potentiële kandidaten. Alleen de beste kandidaten stellen we vervolgens voor.

Bij KEKZ verzorgen we het hele proces om de ideale kandidaat voor een functie te vinden. Dat betekent dat we een profielomschrijving kunnen opstellen of beoordelen, een wervende vacaturetekst schrijven en de juiste kanalen inzetten om potentiële kandidaten te vinden. Ook organiseren en begeleiden we vervolginterviews en natuurlijk kunnen we zorgen voor referentiechecks als de ideale kandidaat is gevonden.

Voor we aan de slag gaan, spreken we de doelstellingen en het proces met elkaar door. Zo sluit wat we doen volledig aan bij de wensen van de opdrachtgever. Omdat we geloven dat alleen een goed afgestemd proces leidt tot het gewenste resultaat. Een beschrijving van het executive search proces op hoofdlijnen vind je hieronder.

Hieronder vind je een uitgebreide beschrijving van het executive search proces.

Elke opdracht begint met een uitgebreide intake, ook als we al vaker opdrachten hebben verzorgd voor een opdrachtgever. Tijdens de intake geeft de opdrachtgever aan welke staf- of managementfunctie ingevuld moet worden, hoe de ideale kandidaat eruitziet en welke verwachtingen er zijn met betrekking tot arbeidsvoorwaarden. Met de informatie uit het intakegesprek gaat KEKZ vervolgens aan de slag.

Een goede vacaturetekst geeft een helder beeld van de functie-inhoud en -eisen, de arbeidsvoorwaarden en de organisatiecultuur. De tekst moet niet alleen helder, maar ook wervend zijn. Een wervende vacaturetekst pakt de aandacht van potentiële kandidaten, houdt die vast en zorgt ervoor dat de juiste kandidaten reageren. KEKZ schrijft, gebaseerd op de profielomschrijving en het intakegesprek, een heldere en wervende vacaturetekst en bespreekt die met de opdrachtgever. Na akkoord zet KEKZ de vacature uit. Om de ideale kandidaat te vinden voor de staf- en managementfunctie van jouw kinderopvang, gebruiken we een breed scala aan wervingskanalen. We zetten job search engines in, maar ook onze eigen website en social media.

De beste kandidaten vind je niet zomaar, daar moet je naar op zoek. Wij weten dat de ideale kandidaat voor een functie zich niet altijd spontaan meldt voor een vacature. Daarom zetten we vacatures niet alleen uit binnen ons eigen netwerk, maar gaan onze recruiters ook actief op zoek naar kandidaten die mogelijk op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

Met deze combinatie van werving en search bereiken we een maximaal aantal mogelijk geschikte kandidaten voor jouw staf- en/of managementfunctie binnen de kinderopvang.

KEKZ zorgt voor een eerste selectie en nodigt mogelijk geschikte kandidaten uit voor een kennismakingsgesprek.

Tijdens het kennismakingsgesprek toetsen we of een kandidaat op functioneel én op persoonlijk niveau past bij de opdrachtgever. KEKZ stelt, naar aanleiding van deze gesprekken, geschikte kandidaten voor aan de opdrachtgever door middel van een uitgebreide profielschets. Daarbij geven we niet alleen aan of kandidaten aan de gestelde functie-eisen voldoen, maar ook of hun persoonlijkheid, ambities en motivatie passen bij de organisatie. Zo zorgen we ervoor dat de opdrachtgever een makkelijke keuze kan maken uit de kandidaten. Wanneer de opdrachtgever een selectie heeft gemaakt uit de voorgestelde kandidaten, plannen we in overleg met elkaar en de kandidaten de vervolggesprekken in.

Vervolggesprekken kunnen bestaan uit één of meerdere rondes. Geselecteerde kandidaten gaan vaak eerst in gesprek met een sollicitatiecommissie en daarna met betrokkenen op één of meerdere locaties. Ook een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Na definitieve keuze van de ideale kandidaat, wordt een arbeidsvoorwaardengesprek ingepland. Wanneer kandidaat en opdrachtgever beide akkoord zijn, verzorgen onze recruiters de referentiecheck en kan de kandidaat bij de opdrachtgever in dienst treden.

Neem voor meer informatie en mogelijkheden over executive search contact met ons op via mailons@kekz.nl of 070-2055768. Op zoek naar een tijdelijke oplossing in plaats van een permanente? Kijk op onze detacheringspagina.